Uitvaartboeketten tijdens coronatijd – wat is er mogelijk?

 

Uitvaartboeketten tijdens coronatijd – wat is er mogelijk? Bloemen helpen om op een persoonlijke manier afscheid te nemen wanneer iemand overlijdt.

Ze horen bij een uitvaart. Bloemen worden gegeven om een laatste eer te bewijzen, om de liefde en vriendschap te tonen, maar ze bieden ook troost en een blijk van medeleven aan de nabestaanden.

Wat ons betreft zijn bloemen onmisbaar bij een persoonlijk afscheid!

Je zult ongetwijfeld hebben gehoord dat afscheidsdiensten momenteel anders verlopen.
Niet verrassend, want in deze gekke tijd gelden er voor elke sector strikte regels. Zo ook voor uitvaarten. Vanaf 1 juni mogen er maximaal 30 mensen bij de afscheidsdienst aanwezig zijn.

Vanaf 1 juli wordt het aantal verhoogd naar een maximum van 100. Tot 1 juli is het afscheid dus erg intiem en alleen bedoeld voor het gezin of de naaste familie.
Hierdoor is het voor vrienden, kennissen en collega’s moeilijk om toch hun steun en medeleven te betuigen bij de nabestaanden.

 

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden om, bijvoorbeeld met behulp van bloemen, medeleven te betuigen en de nabestaanden een hart onder de riem te steken.

Ook als het niet mogelijk is om zelf bij het afscheid aanwezig te zijn. We zetten hieronder een aantal voorbeelden op een rij:

1. Een bloemencondoleance – Betrokken die een rouwkaart ontvangen, maar helaas niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn, kunnen een persoonlijke boodschap schrijven op een kaartje bij een bloem.

De bloemen worden op lege plekken in de aula van het uitvaartcentrum gelegd. Op deze manier vertegenwoordigen de bloemen de mensen die niet bij het afscheid kunnen zijn.
Na afloop kan de familie de bloemen en kaartjes meenemen als steun.

 

2. Drive through condoleance – Het aantal drive through condoleances is afgelopen weken explosief toegenomen. Zo kunnen ook dierbaren die niet bij de uitvaart kunnen of mogen zijn afscheid nemen van de overledene.
Bij sommige drive throughs wordt er gevraagd om een bloem mee te nemen die tijdens uitvaart de ruimte rondom de kist kan vullen.

 

3. Een erehaag met bloemen – Bij een groter aantal uitvaarten zien we nu dat vrienden en familie zich, uiteraard op gepaste afstand,
langs de route of buiten het uitvaartcentrum in een erehaag verzamelen met een bloem in de hand. Denk bijvoorbeeld aan de lievelingsbloem van de overledene.
Een prachtige manier om met bloemen toch aanwezig te zijn.

 

4. Een bloemstuk voor de afscheidsdienst – Via de uitvaartverzorger is het vaak mogelijk om een bloemstuk te laten bezorgen voor de afscheidsdienst.
Wij kunnen een prachtig bloemstuk met persoonlijke touch maken, dat vervolgens voor de afscheidsdienst bij de kist geplaatst kan worden.
Zo voelt de familie toch de warmte en het medeleven van de mensen die hen normaliter zouden omringen.

 

5. Hergebruik van bloemen – Na de dienst kunnen kleine boeketjes gemaakt worden van de bloemen/bloemstukken op de kist.
Zo hebben meer nabestaanden in de familie of vriendenkring een aandenken aan de dienst van de overledene.

 

Bovendien is het mogelijk om bij uitkering van een uitvaartverzekering het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor een prachtig bloemstuk.
Zo kun je als nabestaande het afscheid van een dierbare mét bloemen toch iets persoonlijker maken.
Bij Regioboeket.nl kunt u uiteraard ook nu terecht voor rouwarrangementen, rouwboeketten en grafwerk. Online bestellen kan eenvoudig via onze webshop: https://www.regioboeket.nl/.